ELSİAD Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ekonomi 14.08.2012 11:59:45 0

ELSİAD Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kısa adı ELSİAD olan, Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen ‘Yılın En'leri ödül töreni yapıldı.

12 dalda ödüllerin verildiği gecede, Elbistan'ın Yetiştirdiği Değer Ödülü AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a verildi.

ELSİAD üyeleri ve yüz yüze yapılan anketlerle 12 farklı dalda ‘Yılın En'leri belirlenirken, Prestij Tesisleri'nde yapılan tören ile ödüller sahiplerine takdim edildi.

Törene; AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat, Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, kurum ve kuruluş temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından başlayan ödül töreninin açış konuşmasını, ELSİAD Başkanı Emin Polat yaptı. Polat, ödül töreninde buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 6 yıldan beri süren programın, ilerleyen yıllarda da devam edeceğini söyledi. Polat, "18 Mart 2002 yılında kurulan derneğimiz 10 yıldır faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Derneğimiz ülkemizde 40 bin üyesi, dünyada 140 ülkede temsilcilikleri bulunan TUSKON'a bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Dünyada ve ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının önemi hızla artmaktadır. STÖ'lerin bulunduğu il ve ilçelerde sosyal sorumluluk adına önemli görevler düşmektedir. Bu bağlamda bizlerde Elbistan'ımıza 240 üye işadamımız ile bölgemizin gelişmesi için el ele verip hep birlikte çalışmaktayız. Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak olarak kuzey ilçelerimizde yaklaşık 300 bin nüfus yaşamaktadır. Kuzey ilçeleri olarak bizler, ilçeler arası rekabetten yana değiliz. İlimizle, ilçelerimizle diyalog içinde olmalıyız. Özellikle kuzey ilçelerinin gelişmesi için sivil toplum örgütleri, siyasilerimiz ve kamu kurumları dahil hepimiz, hep birlikte gelişip, büyümekten yanayız. Bölgemiz coğrafi konumu itibarı ile tarım, hayvancılık, sanayi, enerji alanında gelişen ve hızla büyüyen bir ekonomiye sahiptir ancak, bölgemizde büyük sanayi tesisleri yoktur. Bunun birçok nedenleri vardı. Bölgemizin yatırım açısından cazip konumda olması için yatırımcılara avantaj sağlayacak hizmetlerin hükümetimiz tarafından bir an önce getirilmesi gerekmektedir. Elbistan'ımızın büyümesi ve gelişmesi adına işadamları olarak bir takım taleplerimiz bulunmaktadır" diyerek, sanayici ve işadamları beklentilerini sıraladı.

‘Yılın En'leri ödül töreninde bir konuşma yapan, Elbistan'ın Yetiştirdiği Değer Ödülü'ne layık görülen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin özellikle eğitim alanında çok hızlı ilerlediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün bir okulumuza gittik. Parlamenterler Birliği Başkanımız sayın Nevzat Pakdil, milli eğitim müdürümüz ve öğretmenlerimizle bir hayalin gerçek olmasına şahitlik ettik. Ben ilkokula, o günkü ismi ile Devrim İlkokulu, daha sonraki ismi ile İstiklal İlkokulunda başladım. Bizim zamanımızda eğitim oldukça zor, meşakkatli idi. Odunumuzu kendimiz taşır, tebeşir parasını velilerimiz öderdi. Bunu özellikle burada paylaşmak istiyorum; bir hayalin nasıl gerçek olduğuna şahit olduk. Bugün artık okullarımızda dev ekranlı dokunmatik akıllı tahtalar var. Öğretmen ekrana dokunduğu anda istediği konuyu ekranda görüyor ve öğrencimizin önündeki tabletlerle de öğrencinin dokunması ile öğretmenle birlikte konuyu işleyebiliyor. Bunun önemi nedir? Önümüzdeki yıllarda toplumların en önemli kaynağı insan kaynağıdır. Dolayısıyla bugünden yapılan bu büyük yatırım için özellikle bu aziz milletin irfanını ve ferasetini tebrik etmek istiyorum. Bizler büyük sıkıntılardan geçerek buralara geldik ama bizim evlatlarımız yeteneklerini sıkıntılarla sınamadan, yeteneklerini ustaların elinde geliştirerek, geleceğin dünyasına hazırlanacaklar. Ve Elbistan'ımız, Afşin'imiz, Göksun'umuz, Ekinözü'müz, Kahramanmaraş'ımız çok büyük değerler çıkaracak, belki biz onların kapı açıcısı olabiliriz."

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Elbistan'ın Yetiştirdiği Değer Ödülü, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a verildi.

Yılın Yatırımcı Firması Ödülü, Eldemir Madencilikten Mehmet Topsakal ve Euro Asya Madencilikten Mehmet Ersoy'a verildi.

İstikrarlı Gelişme Gösteren Firma Ödülü, Küsmüş Petrol, Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ltd. Şti. sahibi Salih Küsmüş'e verildi.

Tarım Sektöründe Yılın En Çok İhracat Yapan Firması Ödülü, Aybaklar Tarım Ürünleri yöneticisi Ziraat Mühendisi Hamit Yıldırım'a verildi.

Yılın Girişimci Firması Ödülü, Eltay Kapak yöneticisi Hanifi Türkmen'e verildi.

Yılın Özel Hizmet Ödülü, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'a verildi.

Sosyal Sorumluluk ve Çevre Alanında Yılın Hizmet Ödülü, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük'e verildi.

Sanayi Alanında Yılın Hizmet Ödülü, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy'a verildi.

Yılın Araştırmacı, Yenilikçi ve Üretken Kişisi Ödülü, Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici'ye verildi.

Eğitim Alanında Yılın Hizmet Ödülü, Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'e verildi.

Sağlık Alanında Yılın Hizmet Ödülü, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Murat Gönen'e verildi.

Zanaatkara Saygı Ödülü, 55 Yıllık Ayakkabı Boyacısı Ömer Kurdoğlu'na verildi.

İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı