Dünya Sinemalarına Animasyon Filmi Hazırlanıyor
Gündem 3.08.2015 17:58:27 0

Dünya Sinemalarına Animasyon Filmi Hazırlanıyor

Kahramanmaraş'ta 2D ve 3D animasyon filmleri hazırlayan bir firmada çalışan Suriyeli vatandaşlar Türklere reklam, tanıtım, senaryo, yönetmenlik, storyboard, teknik bilgi, animasyon eğitimi veriyor.

Gençlik yıllarında Suriye giden ve Şam'da mimar ve mühendis arkadaşlarıyla şirket kuran Mustafa Karayer, "Suriye'de yaklaşık 5 yıl kaldık. Suriyeliler Türkiye'den gelen vatandaşları kendi kardeşleri gibi sahiplendiler. Madden ve manen gerekli desteklerini hiçbir zaman esirgemediler." dedi.

Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı kendi vatanı olan Kahramanmaraş'a döndüklerini ve burada bir şirket kurduklarını belirten Karayer, Şirketinde yerli, yabancı; Suriyeli, Filistinli, Mısırlı, çalışanları olduğunu, bu çalışanların çalışma izinleri çıkartıldığını, prim ve maaşlarının düzenli olarak yatırdığını belirtti.

Türklere Hem İş Hem Eğitim

Suriyeli tasarımcılar tarafından eğitim verilen Türklerin meslek sahibi olduğunu dile getiren Karayer, "Şirkette çalışan yerli ve yabancı kişiler 3 yıldan beri halkla iç içe hiç bir sorun yaşanmadan, kardeş gibi beraber yiyip içip uyum içerisinde çalışıyorlar. Türk kardeşlerimize hem eğitim veriyoruz hem çalıştırıyoruz. Eğitilen Türk kardeşlerimiz bu işi öğrendikten sonra asla işsiz kalmazlar.  Bu meslekte Türkiye'deki çok sayıda şirket iş bilen personel aramakta ve mevcut olan personel yetersiz kalmaktadır. Bu eğitimi alan Türk çalışanlarımızla TRT Çocuk televizyonuna çizgi film hazırlıyoruz. Sözleşmemiz yapıldı. Bazı bölümler teslim edildi." dedi.

İşinde uzman olan bu ekiple 2D, 3D animasyon reklam tanıtım işleri yaptıklarını söyleyen Karayer, Bu zamana kadar Avrupa ve Amerika'da üretilen çok profesyonel olan filmlerin bundan sonra Avrupa'ya muhtaç olmadan  % 100 Kahramanmaraş'ta üretmenin sevincini yaşıyoruz.  Bu kalitedeki 2D ve 3D animasyon filmlerini Türkiye Cumhuriyetinde bu ekiple yaptıklarının altını çizdi.

Dünya Sinemalarına Animasyon Filmi Hazırlanıyor

Dünya sinemaları için de artık Avrupa ve Amerika'dan yardım almadan bütün kısımlarını Kahramanmaraş'ta üretilerek animasyon filmleri tasarladıklarını belirten Karayer, 1Türkiye'de bu zamana kadar yapılmayan 3D Reel Animasyon Filmi Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de taşımaktadır.

Tarih araştırmacısı olarak proje danışmanlığında Prof. Dr. Talha Uğurluel,  Prof. Dr. Ahmet Eycil gibi Tarih danışmanlarıyla çalışan ve maneviyatı ön planda tutulan 36 Osmanlı Padişahının hayatı, Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu ve Sütçü imamın hayatını anlatan projelerin senaryoları tamamlandı. Çok yakın zaman da Kahraman şehrimizi dünyada ön plana çıkaracak olan bu yapım, yatırım ve teknolojiler sayesinde dünya platformlarında da ilk sıralarda yer almayı hedefliyoruz." dedi.

Kahramanmaraş için yapılan bu tür yatırım ve bu tecrübelerin stüdyoları bizleri de şaşkına çevirdi sözleriyle devam eden Karayer, bu güne kadar iki şirket kurulduğunu belirtirken, çok yakında 2 şirket daha kuracağının da sinyalini verdi.

Kahramanmaraş'ta binlerce kişiye iş istihdamı sağlanacaklarını söyleyen Karayer,  1 yıl içerisinde ise Kahramanmaraş'ı sinema, dizi konusunda ilk sıralara taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Kahramanmaraşlılara bir duyuru yapan firma yetkilisi Karayer, "Halkımızın elinde çok sayıda bu tür proje olduğunu düşünüyorum. Elinde snopsis,  senaryo,   fikir olan vatandaşlara kapılarının açık olduğunu bu tür projelerde maddi ve manevi destek verdiklerini ve vermeye devam edeceğiz." dedi.

Üniversite İle Protokol İmzaladık

Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi ile bir protokol yaptıklarını da aktaran Karayer, "Suriyeli çalışanlarımızın üniversitedeki öğrencilerimize animasyon konusundaki tecrübelerini aktarmayı amaçlıyoruz. Kahramanmaraş Sütçü imam üniversitesini tercih eden gençlerimize animasyon dersi vereceğiz. Üniversitede verilecek olan eğitim sayesinde mezun öğrencilerin animasyon tasarımcısı olmalarını hedeflediklerini söyledi.

Bu alanda ders alan öğrencileri okul sonrası iş yerlerinde istihdam edeceklerini söyleyen Karayer,  üniversite içerisinde film üreterek uygulamalı ders anlatacaklarını belirtti

Suriyeliler Animasyon Konusunda Çok Tecrübeli

Türkiye'de animasyon tasarımları yapan firmalarda Suriyelerin çalıştığını belirten Karayer, Suriyelilerin Animasyon konusunda çok bilgili olduklarını söyledi.  Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye animasyon filmlerini Yabancı firmalardan alıyordu. Ama şuan da birçok kanalımız başta TRT çocuk olmak üzere bunları Türkiye de yaptırdığının altını çizdi.

Ben de Vergi Veriyorum

Kahramanmaraş Belediyesi başta olmak üzere çevre il ve ilçe belediyelerinin reklam ve tanıtım çalışmalarını ihalelerine girdiklerini de sözlerine ekleyen Karayer, "Kimseye muhtaç olmadan yasal prosedür çevresinde vergimizi vererek çalışıyoruz. Bende bir Türküm bende yerli veya yabancı kişilerin ssk primlerini yatırıyorum, şirketlerimin vergisini veriyorum. Suriyeli kardeşlerimin bilgisinden yararlanarak çalışırken, bu bilgileri Tük kardeşlerime de aktararak onları da bu konuda eğitiyoruz." dedi

Türk Kültürünü Dünya'ya Pazarlıyoruz

Türk kültürünü çizgi filmlerine aktardıklarını ifade eden Karayer, danışman, yazar ve denetleme komisyonlarının Türklerden oluştuğunu sözlerine ekledi

Karayer, Çocuğa eğitici yönden başarılı ürünler sergilemek için aldığımız danışmanlık hizmetleri sayesinde senaryomuz üretilmeden inceleniyor, terbiye değerlendirmesi yapılıyor. Senaryo yazım aşamasında iken çocuk eğitimi noktasında başvurabileceğimiz bütün ahlaki ve kültürel değerlerimiz incelenerek senaryomuz oluşturuluyor. Kahramanmaraş'ta ürettiğimiz animasyon filmlerine empoze ettiğimiz Türk kültürünü bu animasyon filmleri aracılığıyla dünyaya pazarlıyoruz ." dedi.(SİBEL ATICI)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.7° / 18.3°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı