Düğüm Noktası Çözülüyor
4.10.2017 09:23:08 0

Düğüm Noktası Çözülüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Çukurova Anadolu Lisesi Katlı Kavşak düzenleme projesine başladıklarını ve trafikte düğümü çözeceklerini söyledi.


Çukurova Anadolu Lisesi Katlı Kavşak düzenleme projesi kapsamında çalışmaların start aldığını ve şehrimizin trafiği açısından önemli bir düğüm noktası olan bölgede sorunu çözeceklerini ifade eden Başkan Erkoç: " Burası şehrimizin önemli düğüm noktalarından birisi. Şehrimizin kuzey bölgelerini güneye taşıyan, batı bölgelerini doğuya taşıyan bir kavşak burası. Özellikle Hürriyet Mahallesi civarında yoğun bir nüfus var. Şehrin kuzey bölgelerinde Ahırdağı'nın eteklerinde. O bölgenin güneye bağlandığı tek cadde Ahırdağı Caddesi ve devamında Kadir Paşa Bulvarı. Abdulhamithan'dan aşağıya inmekte. Yani kuzey-güney aksında çok önemli bir geçiş burası ve yoğun bir trafik olmakta.


Bunun yanında Üngüt-Binevler'den bu tarafa doğru da önemli bir hat. Tekerek Yolu buraya birleşiyor Kültür Sitesi'nden. Yani burası hem kuzeyden güneye hem de batıdan doğuya tüm aksların birleştiği bir düğüm noktası. Burada önce bir battı çıktı yapıyoruz. Karamanlı Kavşağı'nın aynısını yapıyoruz. Daha sonra da üzerinden bir köprü ile kuzey-güney istikametine bir geçiş yapacağız. Öncelikli olarak battı çıktı ile bu yolu rahatlatacağız ve Kültür Merkezi orasında da geometrik bir şekil değişikliği yapacağız. Oradaki kavşağın şekli ile oynayacağız ve trafiği de hızlıca akıtacağız. O bölgede de herhangi bir sıkıntı olmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bunları yapmaya devam edeceğiz" dedi.


VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR


Yapılan hizmetlerde vatandaşların çok büyük desteğini gördüklerini ifade eden Başkan Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti: " Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Onların bizlere gösterdiği teveccüh moral ve motivasyon açısından bizler için çok önemli. Marifet iltifata tabii. Vatandaşlarımızın desteği ile bu hizmetlerimizi yapmaktayız."


ULAŞIMI EN RAHAT HALE GETİRECEĞİZ


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılı sonuna kadar şehirde trafik problemini çözeceklerini kaydeden Başkan Erkoç: "İnşaallah 2018 yılının sonuna kadar Kahramanmaraş'ın onlarca yıldan bu yana konuşulan trafik problemini çözmüş olacağız. Çünkü Kuzey Çevre Yolu'nu yapıyoruz ve trafiğin önemli bir kısmı oraya alınacak. Yine yukarı itfaiyeden geçen yolu kışlanın oradan geçireceğiz. Yine şehrin güneyinden kuzeye özellikle de Kanlıdere Bölgesinde Sarayaltı Caddesi'nde çalışmalar yapıyoruz. Şehrin güney kısmında Kayseri ve Gaziantep yollarında yeni kavşaklar geliyor. Biz projelerini yaptık verdik, üç tane yeni kavşak. O da inşallah Karayolları ile beraber ihale edilecek. O kavşakları Karayolları yapacak, bizler de buraları yapıyoruz. Namıkkemal Kavşağından Kuzey Çevre Yolu'na gidecek bir Sakarya-Doğukent geçişinde bir çalışmamız olacak. İnşaallah bu çözümlerle Kahramanmaraş'ımızı ulaşımı en rahat bir şehir haline getireceğiz" diye konuştu.


HAFİF RAYLI SİSTEM GELİYOR


Trafik sorunu ile birlikte toplu taşıma konusunda da çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: " Hafif raylı sistemle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Toplu taşımada otobüse dönmüştük şimdi de hafif raylı sistemle alakalı çalışmalarımız başladı. Orada iyi bir sonuç alacağız. Vatandaşlarımız sabırlı olsun. Vatandaşlarımızın sabır ve destekleri ile bu işlerin hepsini en güzel şekilde çözeceğiz. Bu işlerde biz Türkiye'nin en iyi firmaları ile çalışıyoruz. Özellikle proje konusunda uzmanlaşmış firmalardan destek alarak şehir içindeki trafiği çözüyoruz. İnşaallah trafiği yaydığımızda 2018 yılının sonunda Kahramanmaraş'ta trafik sorunu yaşanmayacağı inancındayız" diye konuşarak müjdeyi verdi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

11° / 5.6°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı