Demirdöven; 365 Gün Sıcak yemek dağıtıyoruz
Gündem 1.08.2013 13:05:22 0

Demirdöven; 365 Gün Sıcak yemek dağıtıyoruz

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Saçaklızade Vakfı mütevelli heyeti Başkanı Ali Demirdöven, "Biz kimseden bir şey istemiyoruz, 365 gün sıcak yemek dağıtıyoruz , halkımızda bizi destekliyor” dedi.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetine bir "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan Kahramanmaraş Saçaklızade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirdöven, Vakfın mütevelli heyetinden Ömer Faruk Şirikci, Ali Cilve ile birlikte gelerek Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ile bir süre sohbet ettiler.

Tabela vakfı olduğu gibi, Tabela derneklerinin de bulunduğunu dile getiren Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven: "Önemli olan hizmet etmektir, Mutlaka her vakıf ve dernek hizmet için kurulur ama maalesef biz görüyoruz ki bugün bir çok vakfı ve dernek tabela derneği olmaktan öteye gidemiyor.   Cemiyet Başkanı Kemal Sayın,  Akif Arslan, Bekir Doğan, Cüneyt Beyit, Sırrıberk Arslan, Mesut Tuğrul, Ali Eskalen, Devrim Başer , Kürşad Kerem Akçakale tanıdığımız bildiğimiz insanlar öyle sanıyorum bu derneğimiz Saçaklızade vakfı gibi aktif olacaktır," dedi.

Saçaklızade vakfının çalışmalarını da anlatan Başkan Ali Demirdöven : "Biz sadece Ramazan ayında değil 365 gün bize bağlı 3 bin 500 aileye yemek veriyoruz, ancak bu seneki kadar zorlanmamıştık. Sebebine gelince Suriyeliler..

Vakıf olarak bizim depomuz ve Gıda Bankamız her zaman dolu olur, aylarca idare ederdi, Suriye'den gelen vatandaşlar. Çadırkentte kalan değil, şehir içinde bugün 10 bin üzerinde Suriyeli evlerde kalıyor ve bir çoğu perişan kapınıza geliyor boyun büküyor, boş gönderemiyorsunuz bu sebeple stoklarımız boşalttık Ama buna bir çare bulmak gerek çok fazla yardıma muhtaç insan var" dedi..

Suriye de bir yandan iç savaşın devam ettiğini kaçanların ise Hatay'a gelmesi ile birlikte Kahramanmaraş ve diğer çevre illere göndermelerinde devam ettiğini bu sebeple özellikle bu Ramazan ayında çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Ali Demirdöven: "Bildiğiniz gibi Suriye'den iki türlü gelen var , bir sığınmacılar var bunlar çadırkentlerde kalıyorlar, onlar rahat en azından yiyecekleri var, birde pasaport ile gelerek ev kiralayıp kalanlar var ki bunların paraları bitti, içinde zengin olanlarda var ama genelinin parası bitti böyle olunca Mahalle muhtarları ve bizi tanıyanlar bu insanları bize getiriyor.. bu sebeple çok zor günler yaşıyoruz,"

Demirdöven: " Güzel hizmet verdiğimiz için halkımız getirip bize destek veriyor, fakirle zengin arasında köprü görevi yapıyoruz, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti de hep güzel hizmetler yaparsa tüm gazetecilerin buraya üye olacağını ve daha güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline geleceğine inanıyorum," diye konuştu.

Başkan Kemal Sayın da , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Ramazan Bayramından sonra tüm üyelerimizle birlikte iadeyi ziyaretinize geleceğiz" diyerek vakfı yönetimine teşekkür etti. (Fatih YALÇIN)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı