Dalkara, Sivil Toplum Kuruluşları özgürce konuşamıyor
Siyasi 24.04.2015 13:36:01 0

Dalkara, Sivil Toplum Kuruluşları özgürce konuşamıyor

CHP heyetinin seçim çalışması kapsamında STK ziyaretleri devam ediyor.

CHP Kahramanmaraş milletvekili adaylarından Kamil Dalkara, Nilden Bayazıt Posatalcı, Kibar Özdemiz, Selim Sümen, İl Başkanı Esat Şengül, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Barış Antürk, Oniki Şubat Belediye Başkanı Ünal Ateş, Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen, köy ve mahalle muhtarları derneği, elektrik mühendisleri odası, esnaf sanatkarlar odası, makine mühendisleri odası, Kızılay şubesi, (TÜMSİAD) tüm sanayici iş adamları derneğini ziyaret etti.

ÖTEKİLEŞTİRİLEN İNSANLAR KONUŞAMIYOR

Ziyaretlerde konuşan iş adamı, Pazarcık eski Belediye Başkanı ve 1. Sıra milletvekili adayı Kamil Dalkara, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, ak parti döneminde STK'ların itibarsızlaştırıldığını söyledi.

Sendikaların önceden inanılmaz derece de güçlü olduğunu belirten Dalkara, konuşmasını şöyle sürdürdü; "  Medeni toplumlarda demokrasinin içerisinde yer alan sivil toplum örgütünün güçlenmesi gerekirken, biz tam tersi geriye gittik. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar hiç kimsenin ses çıkarabilme şansı yok.  Çiftçinin konuşma şansı yok! İşçinin konuşma şansı yok!  Bir tek siyasetçiler konuşuyor. Biz daha ne zamana kadar susacağız? Şimdi örgütlü toplumların kendi varlığını sürdürmesi ve direnç göstermesi mümkün ama bu dönem de değil! Demokrasi içerisinde bizim artık bir şeyler yapmamız lazım. Bu toplum ekonomik anlamda çökmüş! Siyasal anlamda çökmüş! Toplumsal barış anlamında çökmüş! Kimsenin yarın'a dair bir umudu yok. Bu umutlarımızı yeşertmemiz lazım. Sanayici, esnaf, mühendisler bu ülkenin aynasıdır. En yenilikçi en çağdaş projeler üreten tek sektör mühendisliktir.  Kimse mesleği ile ilgili bir şey yapmıyor. Siz ve biz diye insanları sürekli ötekileştiren, ayrıştıran bir anlayış ile toplum param parça oldu.  Bu ülke elden gidiyor! Bu ülkenin hiçbir dostu kaldı mı? Bu Türkiye böylemiydi?  Devlet geleneği böylemiydi? Maalesef bu iktidar inanılmaz derecede insanları ötekileştirerek sürekli kendine bir düşman yarattı. Toplum sizin yaptığınız projeleri beğenmeyebilir. Ama bu proje ile alakası yok. Biz bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok iyi projeler ile Halkın karşısına çıktık. Ekonomi verilerimiz var bu verilerin tamamı gerçek veriler. Genel başkanımız Türkiye'deki sayılı hesap uzmanlarından bir tanesi. Şimdi Cumhurbaşkanında 7,1 trilyon örtülü ödeneği var. Ekstra harcanan lüks giderler var. Üretim artırılacak üretim den giren gelir alınan vergiler ile bir şekilde bu para kaynağını bulmuş olacak. Toplumsal refah getirdiğinde, sanayicisi, esnaf, çiftçi rahat hareket edecek. Buda CHP hükümetiyle mümkün." Dedi. (HABER MERKEZİ)

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı