CHP, Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladı
Siyasi 30.10.2015 15:21:18 0

CHP, Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak üzere bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş teşkilatıdüzenledikleri etkinlikte Cumhuriyet Rejminin önemine dikkat çekti.

"MEDYASI BAĞIMSIZ OLMAYAN BİR MİLLET BAĞIMSIZLIĞINI TAM ANLAMIYLA YAŞAYAMAZ"

Cumhuriyet Bayramı'nın önemine değinen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Barış Antürk, "Cumhuriyetin manasını bilerek kutlamanın çok önemli, Cumhuriyet Bayramı'nın anlamını manasını bilerek kutlamak çok önemlidir. Cumhuriyet olmadan hukukun üstünlüğü olmaz. Cumhuriyet olmadan halkın iktidarı söz konusu olamaz. Cumhuriyet olmazsa milletimiz hükümete dönüşür. Cumhuriyet olmazsa bağımsız yargı olmaz. Cumhuriyet halkın iktidarının en temeli en temel ayağıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, "Benim en büyük eserim Cumhuriyettir." demiştir. Bizim en büyük eserimiz olan cumhuriyetimiz ve kazanımları tehdit altında. Cumhuriyeti kurtaracak bir değerimiz var. Bu değer CHP'dir. Karanlıkların en yoğun olduğu zamanlar aydınlıkların en yakın olduğu zamanlardır. Medyaya yapılan saldırıyı kınıyorum. Medya çok önemlidir. Medya modern yasama, yürütme, yargıdan sonra devletin, milletin egemenliğinin kullanılmasında 4'üncü güçtür. Medyayı bağımsız ve tarafsız noktaya getirmemiz lazım. Medyası bağımsız ve tarafsız olmayan bir millet bağımsızlığını tam anlamıyla yaşayamaz" dedi.

Kutlamada konuşan Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, "Bugün Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü kutlayabiliyorsak gerçekten çok şanslıyız. 92 yıl önce bu coğrafyada canları ve kanları pahasına bu cumhuriyeti kuranlar bugün bu ülkede yapılanlardan eminim Üzüntü duyuyorlardır" dedi.

"CUMHURİYETİ KOLAY KAZANILMADI"

Cumhuriyet Bayramında gururlandıklarını ifade eden Ateş, "92. yılda hem gururlu hem de endişeliyiz, bugün Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü kutlayabiliyorsak gerçekten çok şanslıyız. 92 yıl önce bu coğrafyada canları ve kanları pahasına bu cumhuriyeti kuranlar bugün bu ülkede yapılanlardan eminim Üzüntü duyuyorlardır. 92 yıl önce bütün can ve kan pahasına kazanılan cumhuriyet değerleri teker teker yok ediliyor. Birileri ant içmiş gibi cumhuriyete ve cumhuriyetin değerlerine her gün saldırmaya devam ediyor. Dün birileri cumhuriyet resepsiyonun da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını geçmişte vals yapıyorlardı şampanya patlatıyorlardı sözleriyle değerlendirdi.92. yılda gururluyuz. Aynı zamanda endişeliyiz." dedi.

Cumhuriyet ve demokrasi adına endişelerini dile getiren Ateş, "Cumhuriyet adına demokrasi adına endişeliyiz. Evet, cumhuriyet kutlamalarında şampanya patlatıldı ama şampanya patlatmak Ankara'nın göbeğinde terörist desteği patlatıp 102 tane insanın canını almaktan daha iyidir. O yüzdendir ki daha fazla çalışarak cumhuriyetin değerlerine daha fazla sahip çıkmalıyız. 1 Kasım'da yapılacak olan seçim demokrasinin ve cumhuriyetin oylanacağı bir seçim olacak. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İlçe Başkanı olarak hepinizden rica ediyorum 2 Kasım'da ağlamamak için 1 Kasım'da sandığa hepimizin sahip çıkması gerekir" dedi.(SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı