Cebimizde Bomba Tehlikesi
Gündem 30.07.2015 13:08:29 0

Cebimizde Bomba Tehlikesi

Çin Malı olarak bilinen yan sanayi telefonların neden olduğu hasarlar hakkında elektronik eşya ve cep telefonu teknik servis yetkilileri gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yan sanayi ürünleri müşterilerine önermediğini belirten Cep telefon teknik servis yetkilisi Harun Mert, "Yan sanayi ürünlerde kullanılan parçalar zayıf olduğu için görevlerini tam olarak yerine getiremiyorlar. Ucuz olduğu için çok tercih ediliyor ama ucuz olmasına rağmen verilen paranın karşılığı alınamıyor. Ben bu ürünlerin tamiratıyla da ilgilenen biri olarak vatandaşların kesinlikle orijinal ürünler kullanmalarını tercih ediyorum." dedi.

Cep telefon esnafı Mustafa Kırıcı, "Çin Malı olarak adlandırılan yan sanayi telefonlar tamamen para tuzağı. Satın alan vatandaş parasını çöpe atmış oluyor. Bu ürünlerin ilk kullanıcıları ile son kullanıcıları aynı. Dahası yedek parçası yok ve tamiri mümkün değil." dedi.

TELEFONLARI GÜNEŞTE VE 6 SAATTEN FAZLA ŞARJDA BIRAKMAYIN

Elektronik Teknik Servisi Harun Akdağ, "Çin Malı olarak bilinen yan sanayi ürünler, çok kısa ömürlü oluyorlar. Biz müşterilerimize kalitesiz malzemelerden üretilen yan sanayi ürünleri önermiyoruz. Ancak güvenilir markaların ürünlerinin de prizdeyken yanması veya patlaması mümkün, bu genellikle kullanıcı hatalarından kaynaklanıyor. Evlerimizdeki prizlerde akım koruma sistemi yok. Günümüzdeki telefonlar orijinal şarj aleti kullanılırken hızlı şarj oluyor 2 saatte yüzde 100 şarj olabiliyorlar. Bu telefonların 6 saatten fazla şarjda bekletilmesi tehlikeli oluyor. Vatandaşlar eski telefonlardan kalan uzun süre şarj etme alışkanlıklarını yeni telefonlarda da devam ettiriyorlar. Uzun süre şarjda kalan ürünlerin bataryalarında şişmeler olduğunu gözlemledik. Aynı şekilde uzun süre şarjda kalmaya bağlı olarak cihazların ısındığını biliyoruz. Elektronik eşyaların ısıyla arası pekiyi değildir. Fazla ısınan her teknoloji vaat ettiği performansı veremez. Kendi ömrünü daha çabuk tamamlar ve hatta belki patlayabilir. Isınmaması gereken bu ürünlerin güneş alan yerlerde şarj edilmemesi gerektiğini de müşterilerimize söylüyoruz. Bir diğer yanlış kullanım şekli ise telefon, tablet gibi ürünlerin şarjdayken kullanılması vatandaşları bu konuda sürekli uyarıyoruz. Ürün şarjdayken daha çok radyasyon yayıyor ve elektriğin dalgalanması halinde yanma ihtimali taşıyor. Batarya ömrünün uzun olması açısından da şarjdaki ürünlerin kullanılmaması gerekiyor." dedi.

Cep telefon esnafı Mustafa Ünal, "Çin Malı olarak adlandırılan yan sanayi telefonların patladığını görmedim ama gerçek bir telefondan alınan performansın beklenmemesi gerektiğini söyleyebilirim. Yan sanayi telefonlar telefondan çok oyuncak gibi, insanlar tablet veya akıllı telefon isteyen çocuklarına gönülleri geçsin diye daha ucuz olan yan sanayi telefonları alıyorlar." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı