Çanakkale Konferansları Başladı
Gündem 17.03.2017 21:42:32 0

Çanakkale Konferansları Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programları kapsamında Türkoğlu Misak-ı Milli konferans salonunda ‘'Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale'nin Maraşlı Şehitle


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından her ilçe de düzenlenecek olan ‘'Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale'nin Maraşlı Şehitleri'' konferansının ilk programı Türkoğlu İlçesinden başladı.


Konuşmacı olarak Tarihçi Yazar Mehmet Işık katıldığı konferansa Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanvekili Mustafa Semerci ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Tarihçi Yazar Mehmet Işık Çanakkale Savaşı'nın yedi düvele karşı verildiğine dikkat çekerek çocuklarımızın eğitiminde Çanakkale'de başlanılması gerektiğini söyledi.


Turgut Özal'ın başbakan iken ülkemizi ziyarete gelen Japonlarla yaşanan bir diyalogu aktararak örnek veren Tarihçi Yazar Işık, öğrencilere Çanakkale'nin mutlaka gezdirilmesi gerektiğini söyledi.
Konferansın sonunda Tarihçi Yazar Mehmet Işık'a teşekkür ederek bir buket çiçek takdim eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise, çocukların Çanakkale'ye götürülmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek ortak hareket edeceklerini söyledi.


Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanvekili Mustafa Semerci ise yaptığı açıklamada; ‘' Büyükşehir Belediye olarak Tarih ve Kültür programlarına ağırlık veriyoruz. Amacımız, yeni yetişen bu ülkenin geleceği olan nesillerimize tarihi ve kültürümüzü doğru bir biçimde anlatmak ve aktarmak. Türkoğlu'nda ki programımız içerik olarak, katılım olarak çok güzel bir program oldu. Öğrencilerimize Çanakkale ruhunu aktarmayı hedeflediğimiz bu programlarımız tüm ilçelerimizde devam edecek" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü'nce organize edilen Çanakkale Konferanslarının ilçelerdeki programı şöyle:


Pazarcık'ta 17 Mart 2017 Cuma günü akşam saat 19.30'da Belediye Konferans Salonu'nda, Göksun'da 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 19.30'da Metem Konferans Salonu'nda, Ekinözü'nde 19 Mart 2017 Pazar günü saat 14.30'da Yunus Emre Ortaokulu Konferans Salonu'nda, aynı gün Elbistan'da AEL Konferans Salonu'nda saat 19.30'da, Afşin'de 20 mart 2017 Pazartesi günü Kaymakamlık Konferans Salonu'nda saat 19.30'da, Andırın'da 21 Mart Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu'nda saat 19.30'da, Çağlayancerit'te 22 Mart 2017 İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda saat 19.30'da ve Nurhak'ta 23 Mart 2017 Misaki Milli Konferans Salonu'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı