Birlik Vakfı Gençlere hizmet edecek
Gündem 27.05.2016 11:26:26 0

Birlik Vakfı Gençlere hizmet edecek

Kurucu başkanlığını TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı Birlik Vakfı 32. Şubesini Kahramanmaraş'ta açtı. Açılış kokteylinde konuşan Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan vakıflarının özellikle gençlere yönelik faaliyet alanlarında bulunacaklarını sö

Birlik Vakfı, Genç Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliğinin Kahramanmaraş Şubesi açıldı. Açılış kokteyli ve vakfın tanıtım toplantısında konuşan Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan; "Değerli misafirler, Birlik vakfı 1985 yılında; geleceğin teminatı olan başta gençlerimiz olmak üzere insanımızın; inançlı, vatansever, kültürlü, ilmi seviyesi yüksek, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur." Dedi.

Vakıflarının 32. Şubesi olan Kahramanmaraş'a açtıklarını belirten Erşahan şubenin hedefinin Kahramanmaraş'a yenilikçi ve genç bir çalışma ekibiyle bu güzel çalışmaların kente sürdürebilir amacı taşıdığını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın tarih boyunca, milli ve manevi önderler yetiştirdiğine vurgu yapan Erşahan şöyle konuştu; "Memleketimizin manevi direnişçi önderleri arasında Rıdvan Hocaları, Sütçü İmamları ve Mıllış Nurileri kendimize öncüler kabul edeceğimiz gibi, üstat Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutlay'ın isimleri bizlerin bu çalışmaları yürütürken kendimize referans alacağımız isimler arasında yer alacaktır.

Çalışmalarımız öncelikli olarak geleceğimizin mimarı gençleri eğitmekle ilgilenmekte, onların milli ve manevi değerlerini geliştirmeyi öncelemekte, onlara maddi manevi destek olmayı hedef edinmektedir. Bu doğrultuda Genç Birlik ve Milli Türk Talebe Birliği teşkilatlarını kurarak işe başlamış bulunmaktayız.

Bununla birlikte Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimize imza atmayı Kahramanmaraş şubesi olarak önceliklerimiz arasına koymuş bulunmaktayız. Başta üniversitemizin içerisinde birçok değerli akademisyen ve yazarı şubemiz konferans salonunda ağırlayacak ve onların kıymetli bilgilerini topluma öncülük edecek nesillerin yetişmesi için siz değerli hemşerilerimle buluşturmaya çalışacağız."

Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Ak Parti 23. Dönem Milletvekili Cafer Tatlıbal ise Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliğinin kuruluş ve faaliyet alanlarından söz ederek; "1985 yılında İsmail Kahraman'ın başkanlığında vakfımızı kurduk. Faaliyet alanlarını genişlettik. Milli Türk Talebe Birliği ülkemize sayısız kalifiyeli kadrolar yetiştirdi. Bugün baktığınız zaman Hükümetin büyük bir çoğunluğu Milli Türk Talebe Birliğinden yetişen kadrolardır. Biz 30 yıl önce Milli Türk Talebi Birliğinde yetişen gençliğin bugün bu noktalara geleceğini hayal bile edemiyorduk ve bugün ne kadar kaliteli bir kadro yetiştirdiğini görebiliyoruz" dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı