Başkan Mahçiçek Ufka Yolculuk Heyetini Kabul Etti
Eğt.-Kült. 2.12.2016 10:55:41 0

Başkan Mahçiçek Ufka Yolculuk Heyetini Kabul Etti

Türkiye Geneli Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları düzenleyen Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Heyeti tanıtım ve bilgilendirme ziyaretleri kapsamında Oniki Şubat Belediye

Ziyarete, Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır' ın yanı sıra, Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi ve 5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İlahiyatçı İzzettin Pak, Kur`an`ın Anlamıyla Buluşmak Platformu İl Temsilcisi Hüseyin Yılmaz, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Kaan Yılmaz, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Komisyon Üyelerinden Muhammet Ali Özsağır ve Halil İbrahim Akcan katıldı.

 

5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İlahiyatçı İzzettin Pak, Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan ''Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun "Kur'an-ı Kerim Meali" olduğunu belirterek; yarışmada esas alınan meallerin:

1- Feyzü`l-FurkânKur`ân-ı Kerîm Meali " Hasan Tahsin Feyizli

2- Kur`an-ı Kerim Meali " Türkiye Diyanet Vakfı

3- Kuranı Hâkim ve Meali Kerim " Hasan Basri Çantay

4- Kur`an-ı Kerim Meali " Ömer Nasuhi Bilmen

5- Kur`an-ı Kerim Meali " Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır' a ait mealler olduğunu belirtti.

 

Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten Pak, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti: Yarışmamız 8 ayrı kategoride gerçekleştirilecektir. Buna göre yarışmanın kategorilerini şöyle sıralayabiliriz:

A Kategorisi: (06-10 Yaş), B Kategorisi: (10-14 Yaş), C Kategorisi: (14-19 Yaş), D Kategorisi: (19-30 Yaş), E Kategorisi: (30- + Yaş), F Kategorisi: (İhtisas Kategorisi:  Resmi veya fahri din görevlileri (İmamlar, Müezzinler, Kur'an Kursu Hocaları, Vaizler vb.), İlahiyat Mezunları ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategori, bu meslek dallarında halen çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir.

Aynı zamanda G Kategorisi:  Online Türkçe ve H Kategorisi: Online İngilizce olarak tüm dünyadan yarışmaya katılım sağlanabilecektir.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmaya; cezaevlerindeki mahkumlar da katılabilecek.

 

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak yaptığı açıklamada, yarışmayla ilgili şu bilgileri de verdi.

Beşinci yılımızda ''Yola çıkmak isteyene, yol açık'' temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın bu yılki konusu "Kur'an-ı Kerim Meali" olacak. 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan yarışma başvuruları 19 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.

 

"Hedef 1 milyon"

Türkiye`nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve yurt dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye`den ve yurt dışından 7'den 77'ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.

"Ayetlerden sorulacak"

Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur-an'ı Kerim Mealleriyle yarışmaya hazırlanacak. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları temin edilecek.

  "Yarışmacılar ödüllerini kendileri belirleyecek"

Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra Umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar,  Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde "Dosta Yolculuk" başlığıyla Endonezya,Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise, dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı