Başkan Erkoç Esnaflarla Biraraya Geldi
27.07.2017 08:38:11 0

Başkan Erkoç Esnaflarla Biraraya Geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Trabzon Caddesi yayalaştırma projesi kapsamında Kıbrıs Meydanındaki esnafları tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İşbankası-Ulucamii arasında bulunan esnafları tek tek dolaşarak ziyare


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir niyetleri olmadığını tam aksine esnafların daha çok kazanç sağlaması için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: "Demirciler Çarşısını restore ettik, kimseyi perişan etmedik. İstişare ile yapacağız. Şimdi bile burada yürüyen insan sayısı arttı. Trabzon Bulvarı`nın devamı olarak buraya yapacağız. Sizin işini arttırmak için yapıyoruz. Burada kullanılan taşlar, Türkiye'nin en güzel taşları. Kahramanmaraş'ın en güzel yeri burası olacak. Burası Kahramanmaraş'ın turizminin kalbinin attığı yer olacak.


Buraya turist otobüsleri gelecek. Turistler buraya gelecek, gezecek ve kalacak. Turizm acenteleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız şehrimizin marka değerini yükseltmek. Dışarıdan insan gelsin, bunun için tarihi mekanları restore ediyoruz. Arslanbey Konağı`nın yapımına da başladık. Amacımız burada bulunan tarihi evleri vatandaşa restore yaptırıp, devletin desteği ile butik otel yapmak. Birçok yerde var. Vatandaş butik otel yapacak. Kaliteli otel olarak hizmet verecekler. Gaziantep'te tarihi caddelerin içinde butik oteller var. O tarihi evlerde turistler kalıyor" diye konuştu.


 


KAHRAMANMARAŞ'I MARKA KENT YAPACAĞIZ


Kahramanmaraş'ı marka kent yaparak turizmde hak ettiği yeri alması için gayret sarfettiklerini dile getiren Başkan Erkoç: "Kıbrıs Meydanı, Trabzon Bulvarı, Ulu Cami arasındaki çalışmalarımız hızla devam etmekte. Bu bölgedeki esnaflarımız ile istişarelerde bulunduk. Her zaman yaptığımız gibi. Tabi burası Kahramanmaraş'ın marka değerini arttıracak projelerden birisi. Doğudan Batıya, cepheleri de çarşıya uygun hale getiriyoruz. Demirciler ve Kapalı Çarşı`yı da tümüyle restore ettik. Burası Kahramanmaraş'ın kalbi ve göz bebeği olacak. Toplu taşıma da her an bu bölge de konuşlanacak. 1500 araçlık otopark yapıyoruz. Tüm Kahramanmaraş'ın ulaşımında insanların hareket noktası,  kalbi gibi âdete burası.


Burada proje tamamlanıp, diğer restorasyonlarda bittiğin de, burası cazibe merkezi olacak.


Kültür Bakanlığı ile ortak kalenin de restorasyonunu yapıyoruz. Teleferiği de kalenin yanına getirdik. Buradan insanlar yürüyerek bir sirkülasyon oluşturacak. Kahramanmaraş'ın kalbi burada atacak. Bu bölge tarihi mekanların olduğu yer, Kahramanmaraş denince akla gelen bir yer. Şehrimizin her tarafı gelişiyor ama turistik açıdan sadece buralar gelişecek. Yabancıların ilgisini çekecek bir yer. Kahramanmaraş'ımız değişiyor. 2018 itibarı ile önemli değişimler olacak. 2018-2019 yılında Kahramanmaraş'ın konsepti değişecek. Kahramanmaraş, Türkiye'de turizm pastasından pay alan bir il haline gelecek'' dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.9° / 6.4°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı