BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİNİ GEZDİ
Gündem 13.06.2016 16:46:22 0

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİNİ GEZDİ

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden hizmetleri gezdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve milletvekilleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden projeleri gezerek bilgi aldı.

İlk olarak Hükümet Konağı-Maraş Kalesi arasında yapılacak yol ve meydan düzenlemesi ile gerçekleştirilecek Açık Avm Konsepti hakkında Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak ve Milletvekillerine Başkan Erkoç bilgi verdi.

Açık Avm Konsepti projesinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının ardından yapımına başlanan Millet Bahçesi'ni gezen Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak'a bilgiler aktaran Başkan Erkoç, Millet Bahçesi'nin bölgede bir ilk olduğunu söyledi.

Millet Bahçesi'nde yapılan gezi ve incelemelerin ardından basın mensuplarına bilgi veren Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak: "Bugün belediyelerimizin yaptığı hizmetleri inceliyoruz. Şu anda Büyükşehir Belediyemizce yapımı devam eden Millet Bahçesi'ni gezdik, gördük. Proje kapsamında bayağı bir ilerleme kaydedilmiş. Burası bildiğiniz gibi heyelanlı bir bölge idi. Kentsel dönüşüm kapsamına alınarak kamulaştırıldı. Üzerindeki konutlar yıkılarak yeni baştan bir ranta çevrilmeyerek toplumun yararına bir proje gerçekleştirildi Büyükşehir belediyemiz tarafından. Bu proje içerisinde biyolojik havuzlar var, botanik bahçesi mevcut. Bu bölge Kahramanmaraş merkeze çok yakın, şehir merkezine yürüme mesafesinde. Hem Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin hem de dışarıdan gelecek misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri yerler. Biraz önce beraberce toprak attığımız ve ilk can suyunu verdiğimiz Manolya Ağacı da sembolik olacaktır. Uzun ömürlü bir ağaçtır. Millet Bahçesi'nin ardından Ağcalı Vadisi'nde bir büyük parkı var Büyükşehir Belediyemizin, Kılavuzlu'da ve Menzelet'te mesire alanları var. Kahramanmaraş'ımız Allah vergisi bir coğrafyaya sahip ve Belediyelerimiz de bunun sosyal donatısını gerçekleştiriyorlar. Bu projeler insanlarımızın huzuru için, hoşça vakit geçirmeleri için üretilmiş projeler. Hayırlı olsun diyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve emeği geçen mimar arkadaşlarımızın tebrik ediyorum. İnşallah bir an önce tamamlanır ve bizlerde bir çay içme fırsatı bularak soluklanırız" diye konuştu.

Millet Bahçesi ziyaretinin ardından Sümbüllü Vadisinde yapımı devam eden Sümbüllü Bulvarı'na geçen Başbakan Yardımcısı Kaynak, burada da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'tan bilgiler aldı.

Sümbüllü Bulvarı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve tahsis işlemine başlanan Hobi Bahçesine geçen Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'tan bilgiler aldı.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: "Sayın Başbakan Yardımcımız burada 350 tane Hobi Bahçemiz var ve tahsis işlemlerine başladık. Kahramanmaraş hemşehrilerimizi, toprakla, bitkiyle buluşma özlemini gidermek ve özellikle de çocuklarımızın sebzelerin ve meyvelerin nasıl üretildiğine ilişkin bilgi edinmeleri açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza iki yıllığına tahsis ediyoruz. Yıllık 500 TL ücret karşılığında. Tabi burada aynı zamanda komşuluk ilişkilerini de gelişeceği inancındayız. Çünkü burada sosyal alanlar var, çocuk oyun alanları var. 350 aile burada 85 metrekare bahçede hem bitki yetiştirecek hem de burada hoşça vakit geçirecek ve insanlar arasında diyaloglar gerçekleşecek. Burada artan duruma göre de bu bahçeleri artırmayı düşünüyoruz. Ziyaretinizden dolayı da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Bizim Kahramanmaraş'ımız bağ-bahçeyi toprağı sever. Zaten Maraş'ın klasik geleneksel hayatı da topraktan geçinen bir yerdir. Ancak modern şehirleşmenin neticesinde apartmanlaşmalar insanları bu sosyal durumlardan mahrum bırakmıştı. Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu proje bu durumu ortadan kaldıracaktır. Kahramanmaraşlılar bunu çok iyi değerlendireceklerdir ben buna inanıyorum. Ancak burada bir de hatırlatmada bulunmak istiyorum. Burada ekim, dikim yaparken kesinlikle ilaç ve gübre kullanmadan tamamen organik olarak yetiştirsinler ve organik olarak çocuklarına yedirsinler. Çocuklarını toprakla buluştursunlar ve en azından hafta sonları burada bulunsunlar.

Ben burada Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bugün gördüğümüz projelerden dolayı. Belediyelerimiz siyasi hareketimizin hep ateşleyicisi, taşıyıcısı oldular. Bugün Kahramanmaraş'ımızda şunu gördük. Büyükşehir Belediyemize, Onikişubat Belediyemize ve Dulkadiroğlu Belediyemize teşekkür ediyorum. Üç belediyemiz de derslerini çalışmışlar, hedeflerini ortaya koymuşlar. Onlara şunu söyledim: Yüzyılın ihmalini 10 yıl gibi bir süre içerisinde telefi etmemiz gerektiğini söyledim. Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, valimizle birlikte bu gayreti göstereceğiz. Bu sıcak Ramazan gününde bizleri takip ettiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

22.5° / 10.7°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı