Amatör Balıkçı Kendi Botunu Tasarladı!
Gündem 15.06.2017 13:28:14 0

Amatör Balıkçı Kendi Botunu Tasarladı!

Kahramanmaraşlı amatör balıkçı Mesut Benli, kendi imkânları ile tasarladığı tekne botu ile ‘Yapılamaz' denileni başararak, örnek olunacak büyük bir başarıya imza attı.


Çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu işin peşinden koşan ve bunun için gecesini gündüzüne katarak, sabırla, azimle, hırsla, bıkmadan, usanmadan çalışmasına devam eden amatör balıkçı 33 yaşındaki Mesut Benli'nin başarısı sadece Kahramanmaraş'a değil, tüm Türkiye'ye örnek olacak cinsten. Maddi imkânsızlar nedeniyle istediği tekne motorunu bir türlü alamayan ancak bu hayalinden bir an olsun vazgeçmeyen Benli, kendi imkânları ile tasarladığı tekne motoru ile "Yapamazsın, hayal kurma" denileni yaptı. Tekne motorunu yapmak uğruna onca zorlu yollardan geçen ve evinin önündeki garajda bu işe gecesiyle, gündüzüyle bir yılını veren Benli, başarı dolu hikâyesini Manşet Gazetesi'ne anlattı. Amatör balıkçı olduğu için bir tekne motoru almak istediğini ancak fiyatların pahalı olmasından dolayı alamadığını anlatan Benli, aslında bu durumun kendisi için bir bahane olduğunu ve çocukluğundan beri hayalini kurduğu motoru yapmak için ilk adımını attığını belirtti. Motor yapmak için derin bir araştırmanın içerisine girdiğini belirten Benli, Tayland'da gördüğü bir motor projesinin hoşuna gittiğini ve benzer proje üzerinden kendi motorunu yapmak için harekete geçtiğini söyledi. Daha sonra Kahramanmaraş Sanayisindeki motor tamircilerinin yanına gittiğini ifade eden Benli, projesini sunduğunda tamircilerin kendisine, "Sen bu işi yapamazsın. Bu çok zor bir iş. Hayal kurma işine bak" dediklerini ancak bu durumun kendisini daha da hırslandırdığını vurguladı. Garajındaki bir yıllık çeşitli çalışmalarının ardından mutlu sona ulaştığını dile getiren Benli, "Bundan sonraki hedefim, daha çok çalışarak yeni fikirler üzerinde yoğunlaşmak olacak" dedi.


BAŞARININ SIRRI; AZİM, KARARLILIK, İNANMAK!


Başarının sırrı olarak azim, kararlılık ve inanmayı gösteren Benli, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Amatör balıkçı olduğum için balıkçılıkta kendimi geliştirmek istedim. Bu nedenle tekne motoru fiyatlarını araştırdım. Fiyatların pahalı olmasından dolayı bir motor alamadım. Çocukluğumdan beri kendi tekne motorumu yapma hayalim vardı. Fiyatlarında pahalı olduğunu görünce kendi motorumu yapmaya karar verdim. Önce bunu nasıl yapabilirim diye düşündüm. Daha sonra ise motor yapımı ile ilgili derin bir araştırmanın içerisine girdim. Yaptığım detaylı araştırmalar sonucu Tayland'da içime sinen bir motor projesine rastladım. Bunun ardına bende kendi projemi yapmak için harekete geçtim. Önce sanayideki motor tamircilerinin yanına gittim. Onlara böyle bir projemin olduğundan ve bunu gerçekleştirmek istediğimden bahsettim. Ancak sanayideki motor tamircileri bu işin mümkün olmayacağını ve bana bunun bir hayalden ibaret olduğunu söylediler. Bunun üzerine ben hayalimden bir an olsun vazgeçmedim. Artık tek başıma kalmıştım ve ne yapacağım hakkında bir fikir yürüttüm ve bu işe bir yerden başlamam gerektiğini düşündüm. Evimin önünde bulunan garajımda bu çalışma için gerekli tüm aletleri hazırladım. Sadece internet üzerinden ve Kahramanmaraş sanayisinden almış olduğum malzemelerle bu işe ilk adımımı attım."


"HİÇ KOLAY OLMADI, ÇOK ZORLANDIM"


Çalışmalar esnasında çok zorlandığına dikkat çeken Benli, güzel bir iş başardığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Benli, "Bu iş için en uygun olan dört zamanlı 6,5 beygir bir tarla çapa motoru aldım. Daha sonra bu motora şaft ve şanzıman geliştirdim. Tabii bunları yaparken hiç kolay olmadı, çok zorlandım ama yine de pes etmedim. Çalışmalarımda yeri geldi başarısız oldum, sonra projemde birkaç değişiklik yaptım. Yaptığım değişiklik sonucu motordan istediğim performansı yavaş yavaş almaya başladım. Bu da bana büyük anlamda cesaret ve özgüven verdi. Yaklaşık bir yıl süren bu çalışmadan sonra nihayet motorumu yaptım. Motorumu yaptıktan sonra çeşitli denemeler için Menzelet Barajı'na gittim. İlk denemelerimde pervanemin ölçülerini tutturamadığım için bazı tornacı arkadaşlarımdan fikir aldım. Ardından almış olduğum fikir ile bu pervaneyi kendim arkadaşımın dükkânında yaptım. 2'nci denememde yapmış olduğum pervaneden sonuç alabildim. Sosyal medya üzerinden yapmış olduğum çalışmayı paylaştım ve Türkiye'nin kırsal illerindeki denizcilerden çok güzel tepki ve övgü aldım. Yapmış olduğum bu tasarımı satın almak isteyen birçok amatör balıkçı oldu. Ancak ben yapılan bu tekliflerin hepsini geri çevirdim. Çünkü kendime göre çok büyük bir iş başarmıştım. "Yapamazsın, hayal kurma" denilen şeyi başardım ve bundan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.


HEDEF YENİ PROJELER


 Hedefinin yeni fikirler üretip, farklı şeyler tasarlamak olduğunu söyleyen Benli, son olarak sözlerine şunları ekledi: "Bundan sonraki hayalim ve hedefim şehrimizin en büyük barajı olan Menzelet Barajı'nda çalışmalarıma devam edip, motorumu geliştirmek olacak. Tabii öncelikle barajda bu çalışmayı yapmak için yetkili mercilerden izin alacağım. Daha sonra ise motorumu geliştirmek, yeni projeler üretmek için çalışacağım."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

29.6° / 14.2°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı