Akedaş İş Dünyasına Örnek Teşkil Ediyor
Gündem 10.03.2017 19:21:36 0

Akedaş İş Dünyasına Örnek Teşkil Ediyor

Elektrik perakende satış sektöründe birçok yeniliklere imza atan AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş, kadın çalışanlarına yönelik pozitif yaklaşımlarıyla da öne çıkıyor.

Toplam personel sayısının yarısından fazlası kadın olan AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. kadın istihdamının artırılması, cinsiyet eşitliğinin sağlanması, eşit fırsatlara ulaşılması ve yasal haklarının eksiksiz temini için çaba sarf ediyor. AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Medine Tanış, "Kadın, insan olabilmenin en temel unsuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir iş ve yaşam özlemlerini dile getirmeleri için fırsat olarak görüyoruz" dedi.    

AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Medine Tanış, AKEDAŞ'taki kadın çalışma arkadaşları ile birlikte Türkiye ve tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir mesajla kutladı.

Bir kadın yönetici olarak bugünü kutlamaktan gurur duyduğunu belirten Tanış, "Kadın, insan olabilmenin en temel unsuru, hayatın can damarıdır. İnsanlığın devamı için olmazsa olmaz, en büyük mutlulukların ardındaki gerçek kahramandır. 8 Mart tarihi ise dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir yaşam özlemlerini dile getirdikleri en anlamlı gündür" dedi.


Kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 30'da kalmamalı


Bugün Türkiye'de, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadın sayısının giderek artmasının övünç kaynağı olduğunu vurgulayan Tanış, şunları söyledi:


"Yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların toplumsal yaşama etkin biçimde katılmaları, Türkiye Cumhuriyeti`nin en büyük hedefleri arasındadır. Tüm iyileştirmelere rağmen Türk kadınının toplum ve iş hayatındaki yerinin daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Türkiye'de kadın istihdamına, kadınların iş hayatı ve çalışma koşullarına bakıldığında halen bir türlü istenilen düzeylere ulaşılamadığı görülüyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye`de kadınların iş gücüne katılım oranlarının hayli düşük olduğu gözlenmektedir. Türkiye`de erkeklerin istihdam oranı yüzde 70 civarındayken, kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 30'dur. Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında bu oran, Avrupa ortalamasının yarısından da daha azdır."


AKEDAŞ'ta kadın çalışan sayısı daha fazla


AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş. çatısı altındaki kadın çalışanlara ilişkin bilgi veren Genel Müdür Medine Tanış, kurum çalışanlarının yarısından fazlasının kadın olduğunu şöyle açıkladı:


"Toplam 185 çalışanımızdan 95'i kadın. Kadın çalışanlarımıza yönelik pozitif bakış açımızı her zaman koruyoruz. Cinsiyet eşitliğinin benimsenmesi, ayrımcılığa karşı sıfır tolerans, iş hayatında istihdamın artırılması, eşit fırsatların sağlanması konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yasal çerçevede kadın haklarının eksiksiz uygulanması, örneğin doğum iznine çıkan kadın çalışanlarımıza, doğum raporu sürecince personelin maaşından kesinti yapılmaması gibi farkındalık yaratan belirgin uygulamalarımız var."


 


Türkiye'de ve dünyada toplumların kadın istihdamına yönelik çalışmaların daha da artırılması gerektiğini vurgulayan AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Medine Tanış, mesajını şu sözlerle tamamladı:


"8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, ülkemizdeki kadın istihdamına ilişkin sorunların çözümü için toplumdaki tüm katmanların pozitif ayrımcılıkla gayretlerinin devamı en büyük dileğimizdir. AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış A.Ş ailesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, tüm kadınlara sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum."



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı