15 Temmuz Millet Bahçesi Resmen Açıldı
Gündem 15.05.2018 12:13:10 0

15 Temmuz Millet Bahçesi Resmen Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin resmi açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.


15 Temmuz Millet Bahçesi Kuzey girişinde yapılan açılış törenine yağan yağmura rağmen ilgi yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Halkına hizmetin en iyisini sunma gayretinde olduklarını söyledi.


Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: "Sayın Bakanım burası biz göreve başladığımızda gecekondu mahallesi idi. Heyelan tehlikesi ve göçük tehlikesi vardı. Toplamda 300 dönümlük bir alandı. 1550 konutluk alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile beraber boşalttık. Kahramanmaraş'ımızın tam merkezinde, tam kalbinde bir millet bahçesi inşa ettik. Burası belediye binasına yaklaşık 1 kilometre civarında.  Türkiye genelinde şehir merkezinde ender parklardan bir tanesi. Burası toplamda 300 dönümlük bir alan ve 180 dönümünde çalışmaları tamamladık ve 120 dönümlük alanda da çalışmalara başladık. Şehrimizin diğer bölgesinde Onikişubat ilçemizin merkezinde Aliya İzzetbegoviç adına 215 dönüm bir park daha yapıyoruz.  Bu iki bölge arasında 400 dönümlük bir alan var. Orayı da birleştirerek yaklaşık 1000 dönümlük bir şehir parkı yapmayı hedefliyoruz. Yani Londra'daki Ay Park gibi, Newyork'un kalbindeki park gibi hedefimiz 1 milyon metrekare bir park.


Burası adeta Kahramanmaraş'ın akciğeri oldu. Çünkü bu alana 40 çeşit ve 2 binden fazla ağaç diktik. 50 çeşit çalı bitkisi o da 40 binden fazla. Burada yoğun bir botanik park oluştu ve şehrimizin akciğeri konumuna geldi.


Şehrimizin yine hemen güneyinde 115 dönüm bir alana Aziz Sancar adına bir park yaptık. Yine Ceyhan Nehri kıyısında 1000 dönüm bir alanı ve ormandan bize geçen 1800 dönüm alan olmak üzere 2800 dönümlük bir alanı sadece Kahramanmaraş'a değil, bölgenin hizmetine açmaktayız.


Bunun yanı sıra şehrimizin kuzeyinde yer alan Ahırdağı'nda 2500 dönüm bir alanda bunun 1000 dönümünü orman bakanlığımızdan aldık. Oraya Güneydoğu ve Akdeniz bölgesinin kayak merkezi dağ turizminin olduğu bir alana kış ve yaz yayla sporları merkezi yaptık. Kışın 3 ayda 700 binden fazla insan ziyaret etti. Bunun yaklaşık 500 bini şehir dışından gelen insanlardı ve şu anda o bölgemiz için turizmcilerden yatırım için yoğun talep var.


Kahramanmaraş'ımızı sizlerin yardımı ve desteği ile en güzel şekilde mesire alanları ile donatıyoruz. Menzelet Barajı yanına yaptığımız 150 dönümlük bir alan yoğun bir ihtiyacı karşıladı. Daha önce gayri sıhhı alanlarda ağaç altlarında piknik yapmakta olan insanlarımız şimdi baraj manzaralı çok güzel bir alanda piknik yapmaktalar. Sadece hafta sonları 15 bin insan gitmekte ve bir o kadar insan da kapıdan geri dönmekte. Sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sizler bizlere tahsis ettiniz bizler de yapıyoruz. Sayın hemşehrilerimiz minnet ve şükranlarımızı Sayın Bakanımıza alkışlarla belirtir miyiz" diye konuşarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu alkışlattı.


Daha sonra kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, Kahramanmaraş'ın çok çalışkan bir belediye başkanı olduğuna dikkat çekerek: "Yapılan hizmetlere bakılırsa çok çalışkan ve çalışan bir belediye başkanımız var. Buradan kendisini tebrik ediyorum. Bugün Valilikte de görüştük kendisi ile. Bizden talepleri vardı, hiçbirisini geri çevirmedik, hepsine peki dedik ve hatta bürokrasiye takılmasın diye imzaları da peşin attık ki sizlere hizmet bir an önce ulaşsın diye.


Ayrıca içme suyu konusunda sayın Başkanımızın talebini de Çetintepe Barajı'ndan karşılayacağız ve Kahramanmaraş'ın 2071 yılına kadar su sorunu olmayacak.


Burada bir uyum olduğunu gördüm ve bu çok hoşuma gitti. Sayın Belediye Başkanımızı bir kere daha tebrik ediyorum. Sayın Valimizle, İl Başkanı, milletvekillerimizle uyum içerisinde çalıştığını görmek beni fazlasıyla mutlu etti.


Bizler sizlere hizmet etmek için varız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum sizlere. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş'a karşı, Kahramanmaraşlılara karşı ayrı bir sevgisi ve muhabbeti var. Buradan bahsederken gözlerinin içi parlıyor.


Bu arada Yavşan Yaylamız için de talimat verdim ve Yavşan Yaylasını Milli Park olarak ilan etmiştik. Şimdi böyle bir şekilde yapacağız ki orasını, Çin'den, Japonya'dan, körfez ülkelerinden ve diğer ülkelerden turistler o doğal parkı görmek için akın akın gelecekler ve her gelişlerinde de 6 bin dolar döviz bırakıp gidecekler. Yağan yağmur biz de bereket demektir. Biz de bereketimizle geldik ve Sayın Başkanımız ne istedi ise hepsine de peki dedik. Kahraman şehrimizin kahraman insanlarına ne yapılsa azdır. Bu 15 Temmuz Millet Bahçesi adını iyi düşünmüşsün Başkan. Hem Türkçe, hem de çok anlamlı bir isim. Buranın ismi çok manidar. Biliyorsunuz Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Hala da oynanıyor. 15 Temmuz'da alçak fetö terör örgütü Türkiye'yi işgal ettirmek istedi. Bunun için darbe teşebbüsüne girişti. Ama işte başta Kahramanmaraş'ın kahraman evlatları yani sizler ve bütün milletimiz bu darbeye karşı koydu ve Cumhurbaşkanımızın cesareti ile darbe bastırıldı. Bu 15 Temmuz'da kahramanlık destanı göstererek, bu bayrak için, vatan için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.


Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar hala devam ediyor. Şimdi yeni planları şuydu. Batının yeni planı, `Nasıl olsa seçim 2019`da yapılacak. Biz 2018 ve 2019 yılında ekonomik açıdan öyle bir baskı uygulayalım ki ve Türkiye zor durumda kalsın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kaybetsin, millet kaybetsin, Türkiye kaybetsin.` Cumhurbaşkanımız onu da fark etti ve neticede 24 Haziran`da seçim yapılması kararı alındı. Sebebi budur. İnşallah bu 24 Haziran, ülkemizin tarihinde bir milat olacaktır. Bu parti meselesi falan değil. 24 Haziran, milletin bekası, devletin ve milletin istiklali ve istikbali açısından çok önemlidir" diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 15 Temmuz Millet Bahçesi gezildi. Gezi sırasında Bakan Eroğlu fidan dikti ve 15 Temmuz Şehitlerinin resimlerini olduğu bölüme gelindiğinde şehitler için dua edildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.1° / 8.7°

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sakarya’da Fetö/Pdy Suçundan Aranan Şahıs Kahramanmaraş’ta yakalandı

Kahramanmaraş'ta 4 dolandırıcılık şüphelisi yakalandı